De meeste duurzame oplossingen hebben wij ook in het Nederlands beschreven. Hieronder vind je ze terug. De links openen een pdf-bestand in een nieuw tabje.
Bananenlogica: geen gif, maar vlinders op het Canarische eiland La Palma – in Spanje
Voedselbos: We leren van Ernst Götsch hoe je gezonde groente en fruit kunt kweken in samenwerking met het bos. Een inspirerende oplossing voor de grootschalige ontbossing. – in Brazilië
Natuurkoffie: van professor Irene Cardoso leren we over de vele ecologische en sociale voordelen van agro-ecologie – in Brazilië
Alda Rodriquez bewijst op haar biologische buurtboerderij dat een vruchtbare bodem, gifvrij eten, biodiversiteit en een goede boterham verdienen prima samengaan – in Uruguay
In Buenos Aires, ook wel de vleeshoofdstad van de wereld genoemd, ontdekken we een opmerkelijke trend: de vleesloze keuken is er in opkomst. Duurzaamheid in het kielzog van gezondere dieetkeuzes! – in Argentinië
Hoog in het Peruaanse Andes gebergte leren arme schoolkinderen zelf biologische groenten kweken en bereiden met hulp van een Nederlandse stichting. Een voorbeeld voor de wereld? – in Peru
De populariteit en vele vormen van stadstuinieren! – in Nieuw-Zeeland